Njoftim


Klientë të nderuar,

Me qëllim të përmirësimit të shërbimeve dhe produkteve bankare, mendimi juaj është shumë i rëndësishëm për bankën. Prandaj, NLB Banka do të realizoi një pyetësor nga data 18 Shtator deri në fund të muajit Tetor për të vlerësuar se sa jeni të kënaqur me shërbimet dhe produktet e Bankës .

Klientët e NLB Bankës do të kontaktohen përmes email-it, telefonit, intervistës nga kompania GFK, andaj ju lusim të përgjigjeni në pyetësor në bazë të përvojës tuaj që e keni me bankën.

Ju falenderojmë për mirëkuptim!

 

NLB Banka

September 14, 2017