Grupi NLB ka nënshkruar Parimet e OKB-së për Bankë të Përgjegjshme

30 November, -0001

Kjo është kornizë unike për funksionimin e qëndrueshëm të sektorit bankar të zhvilluar përmes një partneriteti inovativ mes bankave në të gjithë botën dhe Organizatës së Kombeve të Bashkuara. Përveç NLB-së, nënshkruesit janë shumë institucione financiare me reputacion nga më shumë se 50 vende të botës nga gjashtë kontinentet. Bankat e para nënshkruan Parimet pikërisht një vit më parë, dhe që nga ajo kohë numri i nënshkruesve vazhdimisht është rritur dhe zgjeruar në zona të reja ku flitet gjithnjë e më shumë për qëndrueshmërinë.

Pjesë e rëndësishme e misionit të Grupit NLB, përveç nivelit të lartë të kujdesit ndaj klientit, angazhimit, njohurive dhe zgjidhjeve inovative, të kontribuoj edhe në një jete më të mirë dhe një të ardhme më të mirë për të gjithë rajonin në të cilin vepron. Grupi NLB beson fuqimisht se mund të sigurojë vlerë të shtuar për klientët, punonjësit dhe në të njëjtën kohë të gjithë kompaninë, prandaj ka filluar intensifikimin e zbatimit të qëndrueshmërisë në biznesin e saj.

Parimet për Bankën e Përgjegjshme përcaktojnë rolin dhe përgjegjësinë e industrisë bankare në formësimin e një të ardhme të qëndrueshme dhe përafrimin e sektorit bankar me arritjet e planifikuara të Qëllimeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara dhe Marrëveshjes së Parisit  për Ndryshimet e Klimatike të vitit 2015. Ata gjithashtu, gjë që është jashtëzakonisht e rëndësishme, inkurajojnë bankat të përfshijnë qëndrueshmërinë në të gjitha segmentet e biznesit të tyre dhe të identifikojnë fushat ku ata kanë potencialin më të madh për të pasur një ndikim në qëndrueshmërinë në botë, ndërsa hapin mundësi të reja biznesi për të gjithë Grupin NLB.

Tre hapat kryesorë të kërkuar nga parimet për të përmirësuar vazhdimisht ndikimin në mjedis dhe për të kontribuar në një shoqëri më të mirë janë analiza e ndikimit aktual në popullatë dhe planet, vendosja e qëllimeve në zonat ku banka mund të ketë ndikim më të madh dhe arritja e tyre, dhe raportimi publik mbi progresin . Raportimi i parë i tillë mbi progresin dhe zbatimin e parimeve në praktikë duhet të publikohet nga bankat tetëmbëdhjetë muaj pas nënshkrimit të parimeve.

Gjatë nënshkrimit, Blaž Brodnjak, Kryetar i Bordit Udhëheqës të Grupit NLB, theksoi: "Ky është një hap i rëndësishëm që tregon se ne me të vërtetë kujdesemi për rajonin në të cilin veprojmë dhe jetojmë, i cili na detyron të punojmë për qëndrueshmëri në një mënyrë sistematike dhe vazhdimisht të angazhuar. Grupi NLB nuk është vetëm një grup financiar. Ne jemi njerëz që njohim dhe kuptojmë industrinë në të cilën punojmë, të cilët zhvillojmë produkte dhe shërbime inovative të orientuara ndaj klientëve, ndjejmë dhe kuptojmë mjedisin, shoqërinë dhe rajonin në të cilin jetojmë dhe duam të kontribuojmë në kushte më të mira biznesi dhe në cilësi të jetës. Sepse për ne, Evropa Juglindore nuk është vetëm një vend në hartë. Ne e quajmë atë dhe e trajtojmë atë si shtëpinë tonë. Zemra dhe kreu i Grupit NLB janë këtu, kështu që ne duam dhe kemi ambicien për të parë përparimin e këtij rajoni. Ne duam ta mbështesim këtë qëllim me një qasje të përgjegjshme dhe të qëndrueshme ndaj biznesit tonë dhe rolit që kemi në shoqëri. Ne besojmë fuqimisht se qëndrueshmëria nuk është vetëm diçka që shkruajmë në letër, por një seri e vërtetë vendimesh dhe aktivitetesh që ne përpiqemi të bëhemi një kompani me një ndikim të rëndësishëm pozitiv në shoqëri dhe mjedis në rajonin tonë të origjinës dhe një nga punëdhënësit më të dëshirueshëm. Ne do të punojmë në fushën e qëndrueshmërisë në të gjitha tregjet në të cilat veprojmë, me qëllim krijimin e një platforme rajonale të qëndrueshme. Ne duam të mbështesim kompanitë që veprojnë në nivel lokal ose rajonal, që këtu krijojnë dhe kuptojnë rolin e tyre në shoqëri në mënyrën se si e kuptojmë dhe e përmbushim atë.”

Regjistrohu për lajme

Ju lutem shkruani emailin tuaj më poshtë për të pranuar lajmet dhe ofertat e fundit nga NLB Banka

x
This website is using cookies. More info. Accept
Keni nevojë për ndihmë? Bisedo me ne
×